Hej! Jag har haft en riktig rivstart på veckan och just nu sitter jag på flygplatsen i Rom och väntar på mitt nästa flyg mot Budapest. Men jag börjar med att berätta lite om helgen som var och veckan!

Så i lördags så åkte vi på en trip till en stad (liten stad hehe) på Sardinien som heter Ogonzolo. De har ungefär 2000 invånare och fet tog ungefär 2,5 timme dit med buss. Det var erasmus-organisationen ISAWO som anordnade tripen och det var jättekul! Det var i en typisk italiensk by mellan bergen verkligen. Och anledningen till att det blev just hit just nu är för att det är "fest" säsong (sk. festa di strada). Så det var full hålligång med musik och en massa snacks där det var fri provsmakning så man blev mätt utan att betala ett öre! Haha nej men det var jättekul :) och vi kom hem därifrån runt nio på kvällen och då var vi så trötta så vi gick rakt hem till sängen. :p

I söndags tog vi det bara lugnt hela dagen och gjorde inte direkt något speciellt, det var skönt faktiskt och vi såg det lite som en uppladdning inför veckan.
För i måndags började vår första duty-period. Denna var i dermatologi (alltså hud) och denna var i 3 dagar. Vilket då innebär att man är på hud-avdelningen i tre dagar 8-14 men också att man efter det sen har sina vanliga lektioner, 15-19 så det är ju riktigt tufft alltså. Det blir inte mycket tid över för egna studier! Men så så hade vi det måndag-onsdag. Och det var jättebra på sjukhuset och jag lärde mig mycket! Vi är totalt 5 studenter som är på avdelningen samtidigt men så är man max 2 studenter per läkare samtidigt, så ibland var jag med någon och ibland själv. Och man får göra lite som man vill pch vad man är intresserad av man är rätt självgående. Så kanske man var på 2 ställen varje dag och det som var var: dermatologi generell, MST (smittsamma överförbara hudsjukdomar), dag kliniken, hud-kirurgen, hud barn, allergiologi, psoriasis-mott och onkologi. Så man hann ju inte vara överallt men det var upplagt så att det var vissa grejjer som man måste ha gjort och sen valbara. Så det man var tvungen att ha gjort var att ha sett minst 10 olika hudtillstånd och 3 kirurgiska procedurer. Så jag är jättenöjd med dessa tre dagarna och jag lärde mig mycket! Och vi fick vara med och auskultera hjärtan och lungor och använda dermatoscop och titta på leverfläckar m.m. så jag är nöjd! Och italienskan jobbar jag på men människorna omkring mig säger iaf att jag har blivit jättemycket bättre och att de är förvånade haha :D :p (vet inte om det är bra eller dåligt dock :p)

Men så igår (torsdag) var vi lediga och det var ju hur skönt som helst. Då tog vi sovmorgon och sen efter lunch gick vi till butikerna och gick och strosade lite. Sen var det dags att packa och lite sådär eftersom att idag åker jag till Budapest!
Mitt flyg imorse gick 10.15 och jag kommer fram till Budapest vid 16-tiden och nu är jag alltså på mellanlandning i Rom.
Jag är alltså påväg till SLFSUs (Svenska Läkarförbundet Students Utlands) kongress och det ska bli jättekul! Ban från Kaunas kommer och också några kompisar från Riga. Jag har faktiskt inte hunnit kolla programmet riktigt så jag vet inte så mycket om vilka föreläsningar det kommer vara och så men ska spana in det mer när jag kommer fram också kanske jag har tid att göra ett inlägg mesans jag är där! Vi ska bo på Danubius Hotel och det ska vara ganska bra tydligen så det ska bli så gött! :) Ocj faktiskt har jag inte ens hunnit googla på klädkoden för lördagens bankett-middag än... :p klädkoden är "suit" men ja, så jag virrade runt som en yr höna runt butikerna igår haha. Men en långklänning har jag med mig iaf ifall det behövs! "Suit" låter ju som att det ska vara ganska elegant!

Men så bu sitter jag alltså här på Roms flygplats och har beställt en Cappucino och en gelato helt på italienska, frågade till och med lite snärtigt om jag behövde ta med kvittot för att kunna hämta ut cappucinon vid den andra kassan - på ITALIENSKA! Inte så pjåkigt va.

Nu ska jag snart borda och jag vet inte vad det är men det är en otrolig trötthet som infinner sig så fort jag sätter mig på ett flyg, tåg eller buss. På planet hit (som bara tar en timme) hann jag somna innan planet lyfte och vaknade när det landade. En stackare som satt framför mig (vid nödutgång) hade en stor handbagage-väska som inte fick plats ovanför huvudena (eft. planet var fullt) och han fick inte ha den vid nödutgång, så frågade flygvärdinnan mig om det var okej att vi bytte plats, så för mig var det toppen eftersom jag mer eller mindre satt dubbelvikt. Men stackarn bakom nu då fick ju sitta med fötterna på handbagaget ocj därmed knäna under hakan. Jag vet inte om det var meningen att vi skulle byta tillbaka efter vi kommit upp i luften men då hade jag ju redan somnat.

Tänker på er mycket därhemma och jag ska försöka uppdatera iaf en gång från Ungern. Jag skickat med en bild från mig när jag skulle gå på duty :D

Hej igen! Har haft mycket att stå i den första veckan så är därför jag inte hunnit uppdatera så mycket. Men så nu har vi alltså precis snurrat in på vecka 2 nu och saker har kommit sig lite till rätta!
Just nu sitter jag i skolan faktiskt, vi har skola varje dag mellan 15-19 så det är rätt skönt, sen när praktiken börjar så är den på förmiddagen så det är därför skolan ligger såpass sent :)
Idag efter vi har slutat så ska vi nog hem och spfta lite, man blir ändå lite trött efter 4h nonstop, kanske att vi går förbi mataffären en snabbis bara. Och sen ikväll ska vi iväg till en pub där det kommer vara en del andra Erasmus studenter så det ska bli kul! :D

En liten kort update i alla fall och jag skickar med en bild på mig och viola :D Ta hand om er därhemma <3 <3 <3

Hej!!
I onsdags kväll kom jag ju alltså fram till Cagliari äntligen :D :D :D Resan gick bra så det var toppen :D Så kom Filippo och Tomasso och hämtade mig på flygplatsen och körde hem mig till lägenheten, och hemma var då Francesca och Mahmad som jag ska bo med. Francesca går 6e året och Mahmad är från Libanon men går 5e året nu och känns mer som en italienare och pratar flytande italienska. Så då träffade jag dem lite och så också lagade dom mat och vi åt tillsammans och så, jättesnälla och trevliga så jag tror verkligen detta kommer bli toppen, det känns så. 
Så nu igår då vid 13-tiden kom Viola äntligen, såå kul. Så under dan gick vi runt och såg oss omkring och sen på kvällen gick vi ut och träffade Filippo och Tomasso för en drink och de visade oss runt lite bland restauranger och barer. Och alltså det är så najs här, det är typ som ett paradis på riktigt, och det känns så italiensk, massa små gator och resturanger med bord överallt i trängseln, massa människor - och härlig stämning! Det är helt overkligt att vi ska få bo här i ett år. Också tog dom med oss upp på slottet där man kunde se ut över hela Cagliari och det var såå fint. Så satt vi där uppe och tog en drink, en gelatteria fann det där uppe också som vi spanade in, dit blir det någon dag haha :) 
 
Så nu är det söndag och vi ska dra till stranden :D Det är det enda stället som jag inte riktigt har kollat in ännu så det ska bli så gött att bara ligga och jäsa. Solkrämerna är inköpta så vi är redo :D haha. Tror vi åker dit med F & T så de hämtar upp oss med bil. Wiee ska bli supernajs men nu först ska jag äta frukost och sen vänta på att viola vaknar! 
 
Jag skickar med lite bilder som jag tog de första dagarna, igår tog jag inte så mycket bilder för jag ville bara njuta av kvällen. Ta hand om er <3 <3 <3 <3 
 
 
Här ligger jag i sängen i mitt rum
 
Jag har en balkong till rummet så najs, den är rätt stor, rummet bredvid som francesca har har också  en dörr till balkongen. 
 
Vår trappuppgång
 
Ingången till huset.