Godkväll :D 
Jag har precis avslutat lite plugg för kvällen och ska strax hoppa i kojs! :) 

Idag hade vi presentationen av patientfallet inför professorn och Azelis stendiggade det haha :D vi hade gjort det som ett rollspel/teater där en var patient, en familjeläkare samt specialister som flikade in med olika synpunkter osv, även fast allt var inövat från början då så det inte skulle bli rörigt. Så vi fick beröm och alla vart jätteglada och tyckte det var kul sen gick vi och käkade lunch tillsammans. Och dagen avslutades med en litauiska lektion också... :)

Nu ikväll har skojjat runt här hemma och sen pluggat lite... ;) hehe. Imorgon har vi föreläsning, sen ett seminarium och efter det litauiska så det är en ganska lång dag... :) Hoppas ni mår bra därhemma <3 <3 <3 börjar längta tills jag kommer hen i jul <3 <3 <3 Hej! 
Låååååång dag i skolan idag :) 8.30-13.00 spenderade vi på kirurgin, utan en endaste 5 minutare, så uttorkade och halvsvultna kröp vi därifrån! Men det var intressant och st-kirurgen som vi har är väldigt bra, bara det att han pratar väldigt långsamt haha :D Och vi är 10-12 studenter per läkare under de här lektionerna så det blir en hel del frågor och diskussioner men han älskar när han får frågor så det är kul :) 
 
Direkt efter detta så hade vi litauiska prov som kändes ganska bra, efter det åkte vi och käkade sushi innan vi mötte upp gruppen för att förbereda ett grupparbete tills imorgon så kom inte hem förrens halv åtta någon gång.. :) 
 
Grupparbetet tills imorgon är en tutorial (på svenska blir översättningen "handledning"), för två veckor sedan presenterade några professorer ett patientfall för oss (som är hämtat från verkligheten), så nu under de här två veckorna har vi hämtat information från föreläsningar, seminarium och labbar för att kunna hitta orsak, förklara mekanism och presentera behandling för patienten. Så nu när vi sågs ikväll så diskuterade vi, och alla fick berätta vad de snappat upp också har vi satt ihop en presentation som vi ska framföra imorgon för en anatomiprofessor. Och viktigt är att alla måste säga något under presentationen. Och detta fallet inkluderar 5 ämnen.. (anatomi, biokemi, farmakologi, radiologi och trauma)
 
Tänkte att jag kunde väll dela med mig av hur det ser ut så kanske det blir lättare att förstå också :D hihi
"Sudden bone fracture. 75-year old pensionier woman A.G. lived on her own and was of a small built (body height-1,6m and mass-49kg). She had been having a history of the continuing, gnawing lumbar pain for the past 15 years. Due to this pain, the woman was having difficulty in walking: she had cramp pains in legs at night whenever she walked. Therefore, she tried to walk as little as possible and did not visit the doctor. The only woman's entertainment was coffee drinking. In the evening being unable to sleep because of pain A.G. got up and went for her painkillers and stumbled over the carpet and fell down. By fallin she leaned on her hand that led to a sharp pain. The woman observed that her hand involuntary moved outside, there also was an increase in the circumference of the wrist region, accompanied by odema and deformation. Next day A.G. was referred to a traumatologist, who after examination and x-ray of the hand diagnosed a fracture of the radius."
 

Sååå någonting :D Nu ska jag läsa på lite till och sen hoppa i säng! Men imorgon har vi bara denna lektion samt en litauiska lektion. Tänker på er!! Med mig är allt jättebra <3 <3 <3 Hoppas ni där hemma mår bra <3
Hej! Sådär efter en liten paus pga tenta och utflykt! Men nu känner jag mig alltså redo igen, detta mycket pga att jag fick resultatet för preclinics......- Jag blev godkänd!!!! Så nöjd och glad förstås! :D Wiiiiiie
 
Och i helgen så var ju mamma här och hälsade på mig och det var dundermysigt <3 <3 Precis vad jag behövde efter en stressig period <3 <3 Också åkte vi till vilnius lör-sön som också var jättekul!
 
Så nu har vi börjat med nästa modul, locomotion (rörelseapparaten). Den innehåller också sex subjects (ämnen) där anatomi är head department och de andra är biokemi, farmakologi, histologi, radiologi och kirurgi. Ska bli roligt med mycket anatomi igen, det är det roligaste! 
 
Idag har vi haft två föreläsningar, en i farmakologi (olika mediciners verkan på benvävnad etc.) och den andra i radiologi (att läsa röntgenbilder) och sen även en litauiska lekton... :) 
 
Imorgon är vi på kirurgi avdelningen på sjukhuset där vi först har en föreläsning i trauma och sen ett seminarium (trauma och mjukdelsskador) så blir en heldag :) Och sen en litauiska lektion på det! 
 
Så idag ska jag försöka somna i hyffsad tid... Godnatt på er <3 <3 <3 tänker på er <3