Hej! 
Okej detta blir ett kort blogginlägg och vill egentligen bara ge er en liten update... Klockan är snart halv ett och vi har precis avslutat en dag med 12 effektiva pluggtimmar... Helt slut så längtar efter en god natts sömn! 
Nej men som sagt så pluggar vi som galningar, och jag tror jag berättade vårt pluggupplägg tidigare.. så från i tisdags så går vi igenom allt material en gång till men denna gången muntligt och diskuterar frågorna med varandra. För att hinna med så behöver vi göra 15 frågor om dan och varje fråga är på ungefär två sidor, så det är bara att mata på! Men det går bra :) 
 
Och lägenhet då? Jo såhär ligger det till nu! Vi har fått en lägenhet i oldtown som är helt sprillans ny. Men grejjen är att den egentligen är klassad som en tvåa men det är mer som två sovrum och ett kök. Så isåfall skulle vi inte ha något vardagsrum, så det är det som är grejjen typ. Plus att den hyrs ut omöblerad, bara garderober och en soffa ingår. Så det är därför vi tvekar! Men annars är den såklart superfin ju. Men, ja detta är väldigt sniki av oss och såhär hade vi nog inte gjort i Sverige, men vi har mer eller mindre sagt ja till lägenheten, men ska inte skriva kontrakt förrens nästa torsdag, så vi håller stenkoll på lägenhetssidorna fortfarande och dyker det upp någon bättre så kommer vi hoppa på den! Så ah, det är så vi jobbar just nu... 
 
Men känns helt sjukt att vi ska flytta och allt är bara kaos här... haha. Och vill ni veta en sak som är helt sjuk? Det existerar inte flyttkartonger i Kaunas... Trots under jättepluggstress så tog vi oss tid för någon dag sen att åka ut till Jysk och ett stort köpcenter för att köpa, men ingen har och ingen har någon aning om vart man kan köpa.... Så vi kan ju inte börja packa... Alltså hur gör man då? Hur ska man kunna flytta utan flyttkartonger? Jag förstår inte hur detta ska gå till alltså... Så vårt värsta scenario är att vi får åka med bussen till Ikea i vilnius för att köpa, puh. Men en fråga kvarstår, hur gör litauerna här när dom flyttar?? Verkar jättejobbigt att flytta utan kartonger.... 
 
Så detta har ju alltså lett till att jag (och Amanda) fått köpa hembiljett till den 28e, för att då få 5 dagar att kunna styra upp något. Haha ja men nu har ni fått en liten uppdatering om läget iaf! 
 
Annars är det bra med mig, jag hoppas att denna tentan går bra bara.. men vårt plugg nu går bra så om det inte uppstår något hjärnsläpp så bör det gå vägen! Men så nu består dagarna av fullt plugg-ös, och sen brukar vi lyxa med att äta lunch på Laisves som paus :D :D Och hallå... Imorgon är det midsommar!!! 
 
Jag längtar jättemycket efter att komma hem till er iaf <3 <3 Det ska bli så skönt och roligt, 2 månader i Sverige <3 <3 Ta hand om er tills jag kommer <3 <3 Saknar er <3
Hallo!
Ja nu är det dags för mig att step up alltså med mindre än 2 veckor kvar till exam... Så planen är att iaf ha gått igenom allt material tills på tisdag och sen köra den sista veckan bara repetition, och då kommer jag och amanda göra det muntligt tillsammans och förhöra varandra, tror att det är nödlösningen för att rädda upp det här alltså!
Det går ganska långsamt bara att gå igenom materialet för det är alltid andra saker som kommer ivägen.... Igår hade vi tre prov (presentation av patientfall, histologi och muntligt litauiskaprov) och idag hade vi slutprov i litauiskan skriftligt och imorgon har vi prov i path-anatomi. Så jag vet inte, självklart så blir ju det också plugg till exam men det gör det ändå svårare att följa sin egen pluggplan och mer hoppigt liksom. Plus att det blir ju såklart utmattande! 
 
Och jag har inte sagt det meneeeeeeeee vi tog inte den där lägenheten som jag pratade om. Ah jag vet inte, men nu känns det bra faktiskt att vi tog det beslutet! Och varför blev det så då? På samma dag som vi skulle ha setts för att skriva kontraktet och lämna pengar osv...? Ärligt talat pga att han var otrevlig tyckte vi... Här borta blir man väll kanske ännu mer trött på att bli behandlad som skit men nej, vi kände inte att vi orkade med det. Vi är två vuxna människor också och det är så vi ska bli talade till. Sen hade vi ju också bett om en del kompletterande grejjer till lägenheten då vi visste att den hade legat ute ett tag utan att blivit uthyrd så kände vi att vi kunde ställa lite krav. Och nog fick vi allt utom en av grejjerna. Men då ville han höja hyran (vilket vi tyckte var lite onödigt) men den gick iaf upp med 15€ i månaden till sist vilket ah, helt okej ju. Men då ska ju detta vara en deal eller hur? Vi får de grejjerna och vi ger han 150kr extra i månaden, slutpratat. Men varje gång vi hade kontakt med honom så berättade han hur mycket han hade gjort för oss och lagt ner sig och hej och hå. Och vi kände att vi skulle få höra om de där möblerna hela året. Plus att han inte talade till oss trevligt. Nu ska vi ju inte bo med han, men ändå, alltså vi orkar bara inte med något såntdär. Det var ju en sån man vi hade som landlord på Daukanto också och där blev vi ju i några få månader.... 
 
Så nu då? haha! Ja, denna lägenheten är ju uppsagd så härifrån måste vi iaf innan sommaren. Så igår var vi på två visningar men ingen av de lägenheterna föll oss i smaken så vi fortsätter leta.. Men ja, det tar ju också tid förstås - att hålla på att fixa visningar och springa runt på, samt att vi måste köpa flyttkartonger och börja packa alltså... Worst case senario är ju att ställa in grejjerna hos en kompis över sommaren och fixa ett rum till oss på hostellet och sen fortsätta letningen när vi kommer tillbaka i höst. Men det är ju då om vi inte hittar någon nu, vi får se, hoppas! 
 
Så nu ska jag hoppa i kojjs :D Imorgon börjar jag 10.45 på sjukhuset med Röntgen och sen har jag Patologisk anatomi och sen slutar jag! Så då beroende på hur det ser ut med visningar, vi har iaf en imorgon, så blir det väll mer eller mindre bibblan resten av dan! 
 
Nu kööööööör vi :D :P hahahahaha
 
Och snart ses vi!!! Men har ju inte vågat boka någon hembiljett än....Ska kolla på det snart. Saknar er och längtar så så mycket till sommaren <3 <3 <3
Hej! 
Jag har precis ätit lite frukost och ligger fortfarande kvar i sängen :)) 
Igår var verkligen sommaren här och att vara i solen var nästan olidligt! Dagen började med plugg, sen mötte jag upp en kompis för lunch och sen gick jag och Amanda till parken och hände lite i solen. Så skönt! :D På kvällen gick jag dock tillbka till plugget och Amandas pappa och hans fru är ju här på besök också så de kom hit lite på kvällen :) 
 
Så nu ska jag sätta mig och göra klart det jag inte hann klart med igår och sen ska jag åka ut till bibblan och låna en ny bok så jag kan börja på nästa ämne, det blir nog path-physio! Så så ser planen ut :D Ska dock bli strålande väder idag också så får se om jag kanske kan gå till parken nån/någr timmar senare ;) ;) haha :D 
 
Annars så är allt bra! Men lite stressad över plugget. Också för att det är ett nytt upplägg på tentan för oss så det blir lite ett nytt sätt att plugga. Plus att jag behöver verkligen klara den på första försöket!
 
På frågan om ljusinsläppet i nya lyan så är det ju en källare liks! Haha nej men det kommer säkert bli okej. Och tro oss, vi tycker det är tråkigast av alla med flytten! 
 
Men sådär nu ska jag sätta igång med dagen :D :D Hoppas ni mår bra <3 <3 vi ses snart <3
 
En bild från igår