Hej och tuff tuff tuff
 
Här tuffar man på. Vi som trodde att man kanske skulle få det lite lugnare fram till jul så vi skulle hinna plugga undan en del hade ganska fel. De kör på med oss som galningar, och att ha extra psykologi varje dag är också tufft.. 
 
I fredags slängde de in ett test på oss i patologisk anatomi.. Något som vi fick reda på på torsdagen, på en av de 5 (!!!!!) föreläsningarna under torsdagen. Efter föreläsningen i pat anatomi hade vi liksom 2 föreläsningar kvar bara den dagen... När vi fick reda på att vi inte kommer få tillgång till föreläsningsmaterialet (som är helt sjukt. Hur ska vi då kunna läsa på det till nästa dag??) så ville vi då spela in hennes röst, men det fick vi inte heller. Efter ett tag gick hon med på att lägga upp en förkortad version av föreläsningen. Meeeeeeen vilken otur då att man drog på sig en test-version med frågor där svaren inte fanns med i den förkortade versionen. Super. Där satt man och inte hade en endaste aning. Alla i min grupp med samma testversion blev underkända, super. Så det kommer jag behöva göra en retake på den 16 januari. Känns det skit? Ja. Känner jag att jag hade kunnat göra någonting annorlunda? Nej. Sen är patologi-departmentet kända för att vara galna, och det är lika bra att bara bita ihop och försöka hålla huvet ovanför ytan när det gäller dem. 
 
Istället för att ligga bra till innan julen så har jag nu samlat på mig en hel del känner jag... Och det känns jobbigt men jag får bara ta och plugga en del dagar under julen helt enkelt! Hjälper faktiskt inte att deppa över det nu, utan bara att samla ork och motivation!! 
 
Nu är det 4 dagar kvar från imorgoon. AAAAAAHHHHHH helt galet!! Jag behöver Sverige <3 <3 <3 Och så glad över att jag kan flyga Arlanda-Karlstad. Känns som en superlättnad..... 
 
Men annars är jag inte så deppig som jag låter just nu. Det är bara det att skolan liksom grillar oss, och nu när du är så nära på att få åka hem så dealar du inte med det lika bra som när det bara finns en väg att gå... Men annars är jag glad, mår bra, och är helt frisk - så skönt! Jag behöver bara lite lov :D 
 
 
Här är en bild från när vi hade den årliga fotbollsturneringen för 2 helger sedan! :D Luise, jag och amanda:) 
 
 
Med ett godkänt resultat på tentan så säger vi bye bye till Locomotion modulen! Jeeey :D Så nice :D :D Och så bra gjort av oss trots sjukdomar osv!
 
Jag har haft en toppenhelg verkligen där vi har kunnat slappna av lite efter att fått tillbaka resultaten och känna att det snart är jul. I fredags gick jag och Amanda ut med några andra kompisar och åt, och det blev väll några drinkar också ;) På lördagen körde vi ett par timmar på bibblan och även på söndagen (både för litauiskan och för att slippa så mycket som möjligt av att behöva plugga på jullovet). På söndagen drog vi en drös och spelade bowling vilket var jäkligt kul, både nya och gamla vänner! Sen gick vi och åt på en restaurang innan det bar hemåt :D. 
 
Imorgon har vi tutorial där vi ska presentera ett nytt patientfall av en patient med bägge förstorade njurar. Sen har vi psykologi föreläsning (patientpsykologi är en fristående kurs som vi läser vid sidan av Homeostasis och är två ECTS credits, eller 2 hp). Tror tentan för den ligger i slutet av januari också...! Och sen har vi skriftligt litauiskaprov på eftermiddagen. 
 
Efter skolan ska jag och mandis nog åka till Akropolis (köpcenter) och köpa julpyynt :D :D För på lördag har vi bjudit hem några kompisar och då vill vi ha det fint! :D 
 
 
Hoppas ni diggar min nya hatt! Snaaaaart jullov <3 <3 <3
 
Heeej :D 
Nu har vi alltså börjat nästa modul, Homeostasis and nutrient uptake. Homeostasis betyder mer eller mindre "balans" så det betyder att vi kommer till stor del läsa om urinsystemet (heter det så?? haha, urinary system är det jag vill säga) där njurarna förstås spelar en central roll! Och om ämnesuptagningen. Så det är det vi kommer att pyssla med i sex veckor.., tror tentan är den 21 januari. Den här modulen har rykte om sig att vara väldigt tuff, mycket att hålla koll på och samtidigt förstå. Förra året var det 70% som kuggade modulen på första tentan... Men jag känner mig redo och motiverad! hihi :D 
Den här modulen innefattar 11 avdelningar: Internal diseases (diagnostics) som är den största, Fysiologi, Patologisk fysiologi, Anatomi, Patologisk anatomi, Histologi, Biokemi, Kirurgi, Farmakologi och Radiologi. Och på tentan kommer man bli testad på alla delar!
 
Just nu ligger jag och slappar lite i sängen hehe.... :D :P Vi hade praktiskt i anatomi imorse (kl. 8!!!!) haha i två timmar så efter det gick vi hem och åt frulle och har slappat lite. Klockan 16 har vi praktiskt i histologi, också i två timmar, men nu emellan ska jag försöka plugga lite också. Jag tror jag skrev det i förra inlägget att vi har en hel del litauiska nu eftersom vi precis hade tenta. Så igår hade vi en muntlig del som gick bra :D Och imorgon har vi muntlig och skriftligt prov men i den andra litauiska kursen, elective (I tvåan läser man två olika litauiska kurser. En "vanlig" och en, elective, som bara är inriktad mot medicin). Så Elective kursen följer våra moduler så vi har ett prov per modul, och eftersom vi hade Locomotion så har vi alla fått sjukdomar relaterade till det, jag och amanda har Höft artros så vi ska vara patient-doktor på presentationen och sen ska man skriva om sjukdomen, diagnos och treatment som skriftlig del. Det har vi alltså imorgon så det kommer jag verkligen behöva plugga på idag!! 
 
Och resultaten för Locomotion skulle vi ha fått igår men de laddades aldrig upp men de borde komma idag eller imorgon! :)
 
Snaaaaaaaaart jul!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3