Hej!! 
Så dålig på uppdatering just nu men står i så det ryker.. I helgen har vi (jag och Amanda förstås) pluggat och gymmat, och lagat mat! Vi har kommit in i ett nytt plugg-mode där vi pluggar på Kafe nu oftast, det är najs faktiskt, då kan man få en riktigt god kaffe plus bra pauser! Speciellt när vi läser en kurs som denna där man kanske inte behöver vara totalt superfokuserad liksom, så det är kul faktiskt. Plus så mycket enklare, då har vi bara 5 minuter till kafeerna istället för att åka buss och så.. 
 
Idag hade vi Colloquium (delprov) på Social medicine delen, som är 25% av betyget. Det gick bra tror jag!! Så det var skönt. Direkt efter så åkte vi till kafe och pluggade (hihi :D), sen hem och käka, plugga litauiska, åka iväg och göra litauiskaprov, sen direkt till gymmet, hem äta och duscha och sen har jag pluggat nägon timme bara innan jag ska sova nu! :) Imorgon börjar vi klockan åtta vilket innebär att vi måste gå hemifrån halv åtta, tidiiiigt! Då har vi lektion i 3-4h, sen kommer vi nog åka till biblioteket och plugga emellan, för sen ska vi tillbaka för föreläsning 12.30. Så den kommer vi nog åka hem och ta det lite lugnt innan vi börjar plugga igen och sen på kvällen ska vi åka till Akropolis och kolla lite :D 
 
Colloquiumet idag var mestadels på statistik med räkning och sen på sluttentan kommer det vara teorin. Så idag fick vi 2 uppgifter var, mina var att först rita en passande graf till den data som var given (som då var på antalet människor i olika åldersgrupper under två olika bestämda årtal) och den andra uppgiften var att jag skulle räkna ut hur stor risk det är att bli sjuk av en viss sjukdom i en bestämd befolkningsmängd som var given och att räkna ut hur stor risk det är att bli sjuk av någon sjukdom överhuvudtaget i samma befolkning. Så det är lite sånt vi håller på med! Men imorgon börjar alltså nästa del. Environmental medicine som kommer handla mer om vattenföroreningar, dålig mat, näringsbrister osv.! 
 
Saknar er mycket och längtar så mycket efter jul när jag bara får vara hemma med er.. Och i 20 dagar kommer jag vara hemma så kommer inte ens vara någon stress. Saknar er!!! <3 <3 <3 Kanske kan skypa imorgon?? <3 <3 <3 
Hej! :D
Ja förra veckan var ju minst sagt intensiv.. Men både litauiskaprovet och praktiska provet i diagnostik gick bra! Kändes så skönt, men helgen blev ju då proppad med plugg inför skriftliga kirurgin + diagnostiken som vi hade i måndags så helgen var riktigt seg faktiskt. Men vi överlevde den också! Plus att det är så grått och trist väder ute nu så det suger ju musten ur en lite. Vi har faktiskt fått 3 av 5 resultat från tentan, de sista två kommer imorgon och man måste alltså klara 4 av 5 för att bli godkänd så imorgon kan man förhoppningsvis släppa det helt! 
 
Så i tisdags var vi lediga och det var såååå skönt att bara slappa och sova! Gick till gymmet också men annars tog jag bara hand om mig själv <3 verkligen jätteskönt med en ledig dag. Så igår började vi nya modulen som är "Environmental medicine", men inte bara gjorde vi det utan det var också Amandas födelsedag :D :D :D Jordens bästa finaste :D :D Så lite sång blev det på morgonen iaf :D <3 hihi. Hoppas hon i alla fall fick en hyfffsad dag!
 
Så den nya modulen består av två delar och vi har tentan redan den 2a december så den är väldigt kort, och ska vara ganska lugn. Men vi har väldigt intensivt schema med många lektioner så det blir långa dagar. Första delen är "Social medicine", som är mycket statistik av befolkningen, sjukdomar, antal födelser, avlidna, orsaker och hur man sammanställer data osv. och 6 föreläsningar har de lyckats trycka in på de här 3 dagarna. Så på måndag har vi prov för den här delen och sen börjar nästa del på 3 dagar, tis-tors, och då är det "Environmental medicine". Både idag och igår har vi varit långa faktiskt, mest för att det är helt utan matpaus. Och jag har inte haft något hemma som jag har kunnat ha med mig så man har ju suttit som ett skelett på slutet haha. Vi börjar 8.30 och kör till 15, helt totalt nonstopp. Sen idag hade vi litauiskaprov 15.30 så vi kom inte hem förrens 16.30 men då fick vi köpa med oss en macka på vägen. Så när vi kom hem slängde vi oss bara i sängen! haha så skönt, jag somnade till och med utan att jag märkte det :p Sen lagade vi thaisoppa med kyckling som blev jättegod :D Också har vi städat och diskat och donat och det känns jätteskönt faktiskt, på banan igen efter jobbiga tenta-veckan! Imorgon kommer vi faktiskt hoppa första lektionen så vi börjar 10 istället. Bara för att det blir för jobbigt och man är helt slut när man kommer hem ju. Men ska bli så skönt med en sovmorgon :D Dessutom har jag lite press... haha. Jag sa ju att denna delen är 3 dagar och sen nästa del 3 dagar? Så hur kan då tentan vara den 2a december? ;) hihi. Jo vi är faktiskt lediga för självstudier 27e tom 1a december. Så jag ska vara klar med modulen till den 26e, nästa torsdag, och då har jag faktiskt bokat biljetter till Italien. Hihi :D Cagliari på Sardinien är det jag åker till. Anledningen är att en bra killkompis som jag hängde med mycket förra året och som går ett år över mig är där iår på utbytes-år och såklart har vi haft i planerna att jag skulle åka dit och hälsa på så nu sticker jag! Ska bli så kul och refreshing, vi längtar efter varandra! Just nu är det fortfarande varmt och skönt där och de badar om dagarna, men det är inget som jag vågar hoppas på tills att jag åker! Oavsett vad så kommer det bli jätteroligt :) Så jag åker på torsdag (26e) efter skolan från Vilnius och mellanlandar i Milano och sen åker jag hem morgonen tis den 1a samma rutt. Faktiskt åker Amanda till Valencia de här dagarna och så vi åker samma flyg både på ditvägen och tillbaka till Milano, hur perfekt?? hahaha lite galet faktiskt!
 
Nej men så nu ska vi bara se till att mer eller mindre vara klara innan vi åker så vi inte behöver plugga så mycket när vi är borta :D :D Men det fixar vi! :D Ska bli superkul. 
 
En liten update från mig!! <3 Och det bästa är att när vi kommer tillbaka så är det bara 2 veckor kvar till jullov! :D jeeey :D :D :D Saknar er <3 <3 <3 :D
Hej!! 
Nu har jag varit lite inaktiv igen men jag har tagit bilder iaf! :D
Så nu börjar clinical competence leda lite mot sitt slut. Som jag tror jag nämt tidigare så är det en praktisk kurs bestående av diagnostik, kirurgi och omvårdnad. Omvårdnad är dock väldigt liten, 8 timmar. Vi har alltså varit varje dag på sjukhuset och det har varit jättekul faktiskt. Diagnostiken har vi gjort klart men det praktiska provet har vi på fredag. Lite klurigt faktiskt men hoppas det ska gå bra! Är då 26 olika syndrom som man kan få också ska man kunna diagnostisera de på en riktig patient. Man måste också bli godkänd på denna för att få skriva den skriftliga delen, annars får man göra i februari! Kirurgin har vi också gjort klart och där hade vi praktiska provet i torsdags, jag fick katetersättning och det gick super 👌 kände att jag hade kläm på det! Och i kirurgin hade vi en superbra kirurg, och han var jättesnäll, man kunde alltid fråga och han tyckte det var kul att visa! Han hade bara varit klar urulog i 4månader så vi var hans andra studentgrupp han haft, han fick en till och med att tycka att urulogi är kul! Haha ;p Så var väll ingen skräll heller att vi fick katetersättning som praktiskt haha, så urulogi, urulogi, urulogi har det varit. Andra grupper kan alltså ha haft kirurger av andra specialtiter, detta är inget man kan styra över. Men vi fick en jättefin relation iaf, och vi är en väldigt bra grupp faktiskt. Och han var nog den första som sa att han verkligen uppskattade oss och önskade oss all lycka och han var säker på att vi alla skulle bli jätteduktiga lärare. Han var lite blyg sådär och försiktig haha Och kämpade lite med engelskan, tårna fick heta fingrar och han fick heta hon och sådär 😛 Iaf så bakade vi en kladdkaka till sista lektionen som lite tack och avslutningsfika ☺️☺️ Det var mysigt! 

I fredags så var ceremonin för LUHS (universitetet) 25 år. Var en riktigt riktigt bra kväll! Där till och med professorerna hängde med till klubben och dansade loss på dansgolvet! Ah det var superkul. Trodde aldrig man skulle se Igor stå och skaka loss 😝 hihi 😀 Och Amalia från Study international som många av er svenskar söker genom när man kommer hit kom hit över helgen också! Så i fredags visade jag och Ban henne runt vid sjukhuset och bibblan och sådär :) Det blir ju också lättare för henne att hjälpa er sökande när hon har varit här själv :D också vet ni som är intresserade av att söka att ni alltid kan skriva till mig! Finns alltid här både innan ni kommer hit och när ni kommit hit också.

Så imorgon börjar omvårdnaden. Eller egentligen började den i fredags med föreläsning men imorgon börjar praktiska. Så då har vi praktiskt måndag och tisdag och på tisdag avslutas det med ett prov, också som man behöver vara godkänd på. Min grupp kommer vara på kardiologen! 

Imorgon har vi också ett ganska stort litauiska prov, på tisdag har vi ett till muntligt litauiska prov + omvårdnadsprovet då, på fredag praktiska i diagnostik och nästa måndag skriftliga sluttentan. Så nu är det bara att köra på den här veckan! Men nu vill jag visa några bilder också 😀😀😀 

Älskar er och saknar er ❤️😔 och grattis på farsdag bästa bästa pappa ❤️

I väntan på läkaren

Här är jaaaag 😁 men tyvärr har jag tappat bort min namntaggHär övar vi lite ultraljud. Så svårt! Men man fick faktiskt lite mer förståelse. Carlos gör på Viola :D


Operation! Nuria (Tyskland), (galna) Antoine (Frankrike), jag, Georgia (Cypern)och Amanda (swe)! 


Tror att detta var innan urinblåsecancer operation! 
Hahaha Carlos fick byxoroblem

I väntan på operation.... Peaceout säger vi! 


Många kramar från mig ❤️❤️ saknar er och längtar till julen... ❤️❤️