Hej! Hoppas att ni har haft en bra helg :D På bilder som jag sett både från Stockholm och Karlstad så verkar solen skina, vad skönt! :D Jag har haft en jättebra helg, på fredag gick vi ut och partade och det var superkul. Men resulterade i att studierna blev ganska lidande på lördagen hehe... men det är okej faktiskt. Årets lycka var att på kvällen sen kunna streama melodifestivalen! Satt bänkad med pizza, cola, tända ljus och godis igår klockan 20.00 (kl.21 här). Då mådde man riktigt bra! hahaha 
 
Idag har vi pluggat hela dan, var på gymmet också och det var riktigt skönt :D Mest har vi pluggat inför tisdag då vi har ett prov igen. Resultatet från provet i torsdags har vi inte fått än och där känner jag att det är 50/50 verkligen, det kan tippa åt ena eller andra hållet, imorgon får vi resultatet på det. Jag har redan dragit på mig ett omprov så känner lite press inför nu på tisdag speciellt eftersom jag inte heller vet hur det förra gick. Nästa är på olika typer av benmärgscancer och ah det är minst sagt mycket. Men jag har en till dag att plugga på. Och bli inte rädda nu för jag sa att jag har ett omprov! De flesta har dragit på sig något. Det är bara det att omproven ligger på samma dag sen (på lördag) så det kan vara jobbigt att ha flera. 
 
Imorgon börjar vi 10.30 med presentation av patientfall och sen är nästa lektion 15.30 med föreläsning. Då är det den föreläsningen som vi alltså har prov på på tisdag, så det är rätt taskigt att de lägger den dagen innan bara (och rätt sent på dagen dessutom). Men vi ska allt klara det :D Jag har faith on us :D 
 
Nu ska jag skriva ihop en powerpoint tills på tisdag då vi har första mötet med SLFS sen vi blev en ny styrelse. Ska bli kul! 
 
 
Jag saknar er och det ska bli såååååå kul att komma hem! <3 <3 <3 :D :D
Godkväll :D 
Nu ligger jag i säng och ska alldeles strax sova. Idag har det varit en bra dag! :) Den började med presentation av patienfall, sen hade vi en lång håltimme innan nästa lektion så då gick vi till biblioteket och pluggade och sen åkte vi ett gäng och åt sushi till lunch. Sen hade vi föreläsning i pat-anatomi som handlade om hypersensitivitet immun reaktioner, att stöta bort transplanterade organ och immunnedsättande sjukdomar både medfödda och sekundära (tex HIV). Föreläsningen slutade klockan 17 och efter det åkte jag och tog bort (!!!) mina fransar, men bli inte för förskräckta, det är bara för att jag ska låta fransarna vila ett par veckor sen sätter jag på nya igen :D hahaha, nej men det är så praktiskt faktiskt!
 
Imorgon har vi två föreläsningar, en i pat-fysiologi och en i farmakologi. Då åker jag nog direkt till gymmet efter de och kör lite (y). Men sen blir det rätt mycket plugg resten av dagen, speciellt i pat-anatomi för där har vi också prov i på torsdag, och som ni hörde så var det en rejäl föreläsning som täckte väldigt mycket och det kan egentligen komma vad som helst ifrån den. 
 
Här kommer en bild från i lördags när vi drog ut och käkade med Luise och Viola. Vi testade ett mexikanskt ställe som inget av oss testat förut och det var supergott! Efter ett tag kom de med dessa hattar också och de passade ju alldeles utmärkt till våra kaktus-margaritas hahaha :P Nej men det var jättekul faktiskt, ett perfekt avslut på en lång pluggdag. 
 
Dock så är hattarna bak-och-fram så därför det ser lite tokigt ut... Detta kan man ju tro att min kära far ska lära mig nu när han spenderar så mycket tid i Mexiko?????? 
 
 
Saknar er och tänker på er. Kommer hem den 15e mars!!! <3 <3 <3 Ta hand om er tills dess <3
 
 
 
 
Hej!
Vill börja med att säga att jag tycker det är jättekul när ni kommenterar :D 
 
Idag började vi 10.30 och hade presentation av patientfall som gick bra. Hon hade en virusinfektion i halsen men avbröt behanlingen nöär hon tyckte hon började bli frisk och då komplicerade det sig och hon fick hjärtproblem. Inte så vanligt som tur är! Men ganska intressant patogenesis. 
Så det var den enda lektionen för dagen, det var skönt :D Sen gick jag och Amanda och försökte ragga upp en sjuksköterska som kan leda vår injektions-kurs som vi vill hålla i SLFSU. Men det gick inte så bra men vi har en läkare som vi hoppas ställer upp ist! Men ligger ju mer på en sjuksköterskas uppgifter så hade egentligen varit mer passande.. Men vi får se. Efter det år vi lunch på biblioteket och stannade och pluggade till fyra ungefär. Men märks att förkylningen verkligen är ihängande, var helt dödstrött efter dagen och åkte hem och sov en stund. När jag vaknade till liv igen så gjorde jag det sista av plugget och nu ska jag bara ta det lugnt. Idag har jag pluggat kirurgi, som är ganska stort på denna tentan, 15%. Första föreläsningen handlar om lite olika infektioner egentligen, som rosfeber, inflammationer av hårsäckar och körtlar, cellulitis, inflammation av lymfkärl och lymfkörtlar, abcesser osv! Som då i vissa fall kräver kirurgi. Ganska intressant!
 
Imorgon har vi två föreläsningar och börjar klockan 13 så det blir nog bra för mig och Amanda, vi måste vila oss lite också :D hihi. Den första är i Fysiologi och handlar om blodet och den andra är i Radiologi och ska handla om inflammatoriska och specifika immunreaktioners radiologiska egenheter. Så det blir nog bra! :)
 
Igår var vi ju på bion förresten! Visste inte riktigt vad den skulle handla om faktsikt men fick reda på efter att den var baserad på en verklig historia och det är ju väldigt coolt faktiskt. Och jag kan förstå att han har fått en betydande roll i trans-världen! Jättebra skådespelare. 
 
Och nu ska jag presentera årets köp.... detta var det ingen som sa väntade en när man skulle börja läkarutbildningen... en sele!!! Amanda har också köpt en! Vi sitter i så många timmar och pluggar så tillsist får man ont i ryggen och fantastiskt dålig hållning på köpet... haha jag hoppas att detta ska hjälpa! :) Vill verkligen ta tag i hållningen. Man får nog börja med kanske en halvtimme i taget, den sitter som berget. Jag känner mig motiverad!! 
 
Hihi så hoppas ni har det bra som vanligt <3 <3 <3 Jag tänker jättemycket på er och saknar er. Nu har jag köpt flygbiljetter hem över påsken och jag är hemma 24e mars till 3e april. Så ett tag ändå, lyxigt :D Många varma kramar från mig <3