Hej! 
Okej detta blir ett kort blogginlägg och vill egentligen bara ge er en liten update... Klockan är snart halv ett och vi har precis avslutat en dag med 12 effektiva pluggtimmar... Helt slut så längtar efter en god natts sömn! 
Nej men som sagt så pluggar vi som galningar, och jag tror jag berättade vårt pluggupplägg tidigare.. så från i tisdags så går vi igenom allt material en gång till men denna gången muntligt och diskuterar frågorna med varandra. För att hinna med så behöver vi göra 15 frågor om dan och varje fråga är på ungefär två sidor, så det är bara att mata på! Men det går bra :) 
 
Och lägenhet då? Jo såhär ligger det till nu! Vi har fått en lägenhet i oldtown som är helt sprillans ny. Men grejjen är att den egentligen är klassad som en tvåa men det är mer som två sovrum och ett kök. Så isåfall skulle vi inte ha något vardagsrum, så det är det som är grejjen typ. Plus att den hyrs ut omöblerad, bara garderober och en soffa ingår. Så det är därför vi tvekar! Men annars är den såklart superfin ju. Men, ja detta är väldigt sniki av oss och såhär hade vi nog inte gjort i Sverige, men vi har mer eller mindre sagt ja till lägenheten, men ska inte skriva kontrakt förrens nästa torsdag, så vi håller stenkoll på lägenhetssidorna fortfarande och dyker det upp någon bättre så kommer vi hoppa på den! Så ah, det är så vi jobbar just nu... 
 
Men känns helt sjukt att vi ska flytta och allt är bara kaos här... haha. Och vill ni veta en sak som är helt sjuk? Det existerar inte flyttkartonger i Kaunas... Trots under jättepluggstress så tog vi oss tid för någon dag sen att åka ut till Jysk och ett stort köpcenter för att köpa, men ingen har och ingen har någon aning om vart man kan köpa.... Så vi kan ju inte börja packa... Alltså hur gör man då? Hur ska man kunna flytta utan flyttkartonger? Jag förstår inte hur detta ska gå till alltså... Så vårt värsta scenario är att vi får åka med bussen till Ikea i vilnius för att köpa, puh. Men en fråga kvarstår, hur gör litauerna här när dom flyttar?? Verkar jättejobbigt att flytta utan kartonger.... 
 
Så detta har ju alltså lett till att jag (och Amanda) fått köpa hembiljett till den 28e, för att då få 5 dagar att kunna styra upp något. Haha ja men nu har ni fått en liten uppdatering om läget iaf! 
 
Annars är det bra med mig, jag hoppas att denna tentan går bra bara.. men vårt plugg nu går bra så om det inte uppstår något hjärnsläpp så bör det gå vägen! Men så nu består dagarna av fullt plugg-ös, och sen brukar vi lyxa med att äta lunch på Laisves som paus :D :D Och hallå... Imorgon är det midsommar!!! 
 
Jag längtar jättemycket efter att komma hem till er iaf <3 <3 Det ska bli så skönt och roligt, 2 månader i Sverige <3 <3 Ta hand om er tills jag kommer <3 <3 Saknar er <3

4 kommentarer

Pappa

19 Jun 2015 00:55

Åh, lycka till med allt! Saknar dig också jättemycket och ser fram emot att få hämta hem dig på söndag 😊
Önskar jag hade semester. Då skulle jag åka direkt till Kaunas med bil och hjälpa er med flytten, men det går ju dessvärre inte...
Kram, tänker på dig ❤️

Panda

20 Jun 2015 09:41

oooooooooohhhhmmmmmm We are gonna solve this probleeeem
ooooooooohhhhmmmmmm we are gonna find somewhere to liiiiive
ooooooooooohhhmmmmm we are gonna pass this exaaaaam

hihi :D <3

Anonym

28 Jun 2015 13:31

Måste bara fråga, finns det tvättmaskiner och sånt i studentkorridoren? Haha, tänkte bara på att man måste ju tvätta sina kläder..

Svar: Hej! ja det finns det :D hahaha ja såklart, nej men det är inga problem :)
None None

wilda

01 Jul 2015 19:22

Hej! Hittade precis din blogg :) Jag har kommit in på en masterutbildning i Vilnius till hösten och håller på att söka runt efter bloggar, tips och så där från Litauen. Har du tips på bloggar? Nu bor du visserligen i Kaunas men kanske har du ändå nån koll på områdena i Vilnius? Jag har varit där massor men liksom inte tänkt ur ett "hitta-lägenhet-perspektiv" så är lite osäker på var jag vill bo.

Svar: Hej! Ja okej grattis vad roligt! :) Alltså, jag har ingen större koll på Vilnius egentligen, är inte där ofta alls. Men www.Aruodas.lt är ju litauens största lägenhetssida så det rekommenderar jag för lägenhetssökandet, den går också att ha på engelska :D Nej men jag är jättedålig på vilnius områden tyvärr :( Lycka till!!
None None

Kommentera

Publiceras ej