Hej!
Okej, nu ligger jag en del dagar efter här... Men i torsdags var det ju alltså tenta-dag... Och hur gick det då..? Känslan är väll som sådan att det är 50/50 om det gick vägen. Det fanns två versioner av tentan, då med helt olika ämnen på dem, självklart åkte jag (och amanda) på den som man inte ville ha, enligt vad som har snackats om i efterhand. Vi satte oss med flit så att vi skulle få samma, haha... :P Så de fem ämnena vi fick var Physiologi, Farmakologi, Histologi, Kirurgi och Biologi. Det var väll egentligen Kirurgi-delen som inte gick så bra, och eventuellt farman. Kirurgin pga att frågorna var väldigt svåra och dåligt skrivna, och vi hade inga instruktioner om hur många alternativ vi skulle välja. Farmakologin pga att vi inte prioriterade det när vi pluggade, vi visste att de inte hade tagit med farman tidigare år och inte heller på litauernas sluttenta detta året. Men självklart hade vi ändå läst igenom och lärt oss den hyffsat, men det var specifika läkemedelsnamn doser som var svåra. Histologin brukar alltid ha väldigt rättvisa och bra frågor på sånt som vi gått igenom men denna gången tyckte jag vissa va lite mer oklara och inte riktigt på sånt från föreläsningarna, för histon kunde vi egentligen väldigt bra. Även mikroskopbilder var bilder vi aldrig sett förut och de var väldigt inzoomade och då var det svårt att se vad det kunde vara. Men Histologin tror jag ändå gick vägen :) Och som jag har berättat tidigare så behöver man alltså bli godkänd på minst 4 av 5 ämnen för att resultatet ska bli godkänt. 
 
Efter examen hade vi fixat så en bar hade öppnat extra för oss redan klockan 12 så då körde vi beerpong och hade sjukt kul, så skönt att få roa sig lite!! Haha så vid sex-tiden vinglade vi alla hem haha :P :D 
 
I fredags så var vi hellediga så då sov vi ut och bara tog det lugnt :D :D Såååååååå efterlängtat. Sen på eftermiddan så hade MSFU ordnat en föreläsning med en svensk ortoped läkare som hade en föreläsning för oss svenskar här i kaunas :D Delvis om hans erfarenheter av svenska läkarstudenter som kommer från studier i utlandet, om att jobba i sjukhusmiljö och såklart också en del om hans specialtistområde ortopedi. Han själv hade studerat i Danmark och blivit klar 1985! Han berättade också att mer än hälften av alla nya läkarlegitimationer varje år är till nyablivna svenska läkarstudenter som har studerat i utlandet. Han sa att det som kan vara svårt i början är just det att man inte är van med det svenska sjukvårdssystemet. Man får väll tänka på att när vi kommer till Sverige så är ju vi lika bra som om att en nyexaminerad svensk läkare skulle få åka till litauen och jobba... Men han sa också att det ses ingen skillnad på vart man skulle ha studerat, och nu för tiden så är det ju somsagt nästan vanligare att man har pluggat utomlands än i sverige! 
 
Och igår... Lördag, då hade LSMU (universitetet) sin årliga fotbollsturnering så då åkte vi dit och kollade! Vi var inte med och spelade i år men det kändes rätt skönt faktiskt, att få kolla på när de andra spelade var kul :D Dessutom har jag ju inte mina fotbollsskor här eftersom jag inte kude hitta dem :( Men ska leta reda på dem när jag kommer hem till juuuuula :D Så vi var där ett tag och tittade och köpte god mat :D Till sånna här event så är det allid studenter som bakar eller lagar mat och sen fixar vi som en cafeteria där man får köpa, alltid aaaasgoda grejer! Också står det alltid vilket land rätten är ifrån. Igår köpte jag något saudiarabiskt och libanesiskt tror jag det var muuuums. Och sen på kvällen igår så var jag på bio :) :) :) 
 
Och idaaaag då. Idag har jag haft sovmorgon :D :D haha men nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och Amanda plugga litauiska. Vi har litauiska prov den 3e, 5e och 7e. Ofta blir det så efter vi har haft exam eftersom de inte vill lägga sånt innan. Och vi läser ju två separata litauiska kurser så också därför som det blir dubbelt. Så där har vi en hel del och göra för där ligger vi efter haha.... :P Pga att vi kom efter lite i locomotion pga sjukdom så var vi tvungen att ge fullt fokus på den när vi väl kom tillbaks på banan, så nu är det att ta tag i litauiskan, men det ska nog gå rätt bra! 
 
Som ni hör så har min helg varit rätt bra!!! :D Hoppas att ni har haft det bra också :D 
Förresten så har det blivit svinkallt här, är ungefär -8 men då med iiiiiiskalla vindar. Utan den rejäla vinterjackan, långkalsonger, mossa, vantar och ullsockar så går man ingenstans. Riktig ryss-kyla. 
 
Och snart är det julllov och jag tror inte ni kan förstå hur jag längtar <3 <3 <3 ska bli sååå skönt att komma hem lite <3 <3 <3
 

2 kommentarer

Mamma

01 Dec 2014 19:11

Vi längtar efter dig också! <3 Ska bli underbart att få rå om dig i flera veckor :-)

Pappa

01 Dec 2014 19:30

Hoooppas tentan gick bra!!! Varför sa du inte till att du behövde fotbollsskor? Jag hade ju skickat dem med kurir! Har du fått ett vykort av mig? Du är otroligt välkommen hem till Jul!
Kram

Kommentera

Publiceras ej