Hej!! 
Igår kom vi hem från vilnius och vi har haft det toppen! En massa shopping såklart ;D Vilnius är en riktigt trevlig stad faktiskt, tycker om den. 
 
Så idag var det delvis tillbaka till verkligheten... Kemin går hittils bra, det är inte så speciellt komplicerat så jag antar att det blir värre hehehe. Och jaa efter skolan såååååååeeeeeeee checkade vi in på sas radisson spa! Sååååå härligt :D :D Så härligt med en rejäl helkroppsmassage (vi unnar oss fortfarande alltså efter anatomin)
 
Och slutligen ikväll så ska vi till gymmet och införskaffa ett gymkort! ÄNTLIGEN
 
Vilnius:
 
Och från idag:
 
 
 
Pussar och kramar hem till er <3 <3 <3

2 kommentarer

Mamma

31 Mar 2014 19:49

Helt rätt! :-)

Annika

30 May 2015 03:24

Hej!

Jag undrar vad behörighetskurserna är för att komma in på läkarprogrammet i Litauen och lägsta gymnasiebetygsnitt? Jag har läst biologi 1+2 och kemi 1+2 och har ett snitt på 17,8 från gymnasiet vilket är 20 mvg och 10 vg ungefär. Är undervisningsformen pbl eller katederundervisning (faktabaserat)? Blir man färdig underläkare efter 6 är (dvs ingen at tjänst efter studierna)? Är det billigt med levnadskostnader och är det många internationella studenter? Mvh Annika

Svar: Hej! Du ska ha (som du har) biologi 1+2, kemi 1+2 samt fysik 1. Antagningen grundar sig på provresultatet, intervjun plus dina betyg från gymnasiet, men riktlinjen är minst alla VG på gymnasiebetygen. Det är PBL, något som jag tycker är jättebra och det märks att det är det också, inget de bara säger :) Nej, efter de 6 åren här så är du färdig läkare (du får alltså din läkarlegitimation) och är redo att börja jobba i Sverige, i och med det så har vi inte rätt att göra AT-tjänstgöring även om vi skulle vilja heller. Du kan alltså tom. söka en ST-tjänst direkt. Underläkare kan du jobba som efter termin 11! (hoppas du förstår!). Ja levnadskostnaderna är mycket billigare jämfört med Sverige. Det är ungefär 100 internationella studenter i varje årskurs så ja det är rätt många av oss här.. ;) Och ungefär 60 svenskar! Du kan också mejla mig ([email protected]) eller adda mig på Facebook om du har fler frågor! :) Hoppas du fick någorlunda svar på dessa iaf!
None None

Kommentera

Publiceras ej